Ampèrestraat 9, 1817 DE Alkmaar

Groei-investeerder BNR Capital investeert in Carver, de Urban Mobility Solution!

De Nederlandse onderneming Carver B.V. ontvangt een investering van 1,8 miljoen euro van BNR Capital B.V. Daarmee krijgt BNR Capital een minderheidsbelang in Carver.

Door de aanhoudende Coronacrisis en de extreem hoge containerprijzen, staan de geprognotiseerde groei en marge van Carver onder druk. Ondanks het vertraagde groeipad liet de verkoop van Carvers in het afgelopen jaar een significante groei zien. In het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de opbouw van het internationale distributienetwerk en zijn inmiddels in negen Europese landen Carvers geleverd en zijn er daarnaast distribueurs actief in Hong Kong, Korea en Singapore. Tevens is in het afgelopen jaar de productrange uitgebreid met een Carver Cargo, als ideale last-mile oplossing en een snellere versie (80 km/u) van de Carver.

Deze ontwikkelingen geven BNR Capital het vertrouwen dat de groei 2022 zal versnellen. Met de kapitaalsinjectie krijgt Carver niet alleen de financiële ruimte om verder te groeien, zij krijgt ook een zeer ervaren en succesvolle ondernemer als aandeelhouder aan boord welke zal toetreden tot een nieuw op te richten raad van advies.

Foto: Carver S+ (80 km/u)

Richard Meester, CEO van BNR-Capital BV zegt dat met de investering in Carver B.V. invulling gegeven wordt aan de investeringsstrategie. “Duurzaamheid, Innovatie & Technologie en Leisure zijn drie pijlers van onze strategie. We kiezen daarbij bewust voor bedrijven tussen startup en Scale-up en wanneer er meerdere van onze pijlers worden bediend is dat nog sterker.

We zijn enorm enthousiast over het product van Carver. Het is goedkoop elektrisch en overdekt vervoer voor in en rond de stad maar ook op de dunner bevolkte gebieden. Deze markt zal de komende jaren hard gaan groeien. Dat maakt het voor ons als investeerder heel interessant. Daarnaast zijn wij ondernemende investeerders. We zien dat we hier bij Carver ook een toegevoegde waarde kunnen leveren met ons netwerk en ervaring en bij kunnen dragen op het strategische vlak. Dat vinden we belangrijk.”

Over Carver

Carver is een Nederlandse producent van elektrische 3-wielige (stads)voertuigen. De Light EV Carver verenigt de veiligheid en het comfort van een auto met de wendbaarheid en het gemak van een scooter. Wat de Carver uniek maakt is het actieve kantelen in bochten. Dit bewaakt je evenwicht en levert een spectaculaire rijervaring op.

Waarom hebben we 2 ton staal nodig om 1 persoon van A naar B te vervoeren?’ Met deze vraag begon in de jaren negentig de ontwikkeling van de Carver. Dit leidde in 2000 tot de Carver One – een motorische driewieler – die internationaal grote bekendheid kreeg.

De huidige Carvers zijn elektrisch en vullen het gat tussen de elektrische fiets en elektrische auto’s. Door ruimtegebrek in de steden, wordt de auto steeds meer geweerd. Wie toch overdekt en veilig door- of van en naar de stad wil rijden, ziet al snel de voordelen van de Carver.

Carver is gevestigd in ’s-Gravendeel (R&D) en in Leeuwarden (Carver Europe). Daarnaast beschikt Carver over een ultramoderne productie faciliteit in Busan in Zuid Korea en beschikt het over een eigen inkoopkantoor in China.

Over BNR-Capital B.V.

BNR-Capital B.V. is een nieuw investeringsvehicle van Richard en Bryan Meester, opgericht in 2021. Ondernemend investeren is het motto waarbij wij met het management op strategisch vlak meedenken. Het is onze missie om bedrijven die tussen startup en scale-up zitten verder te helpen met hands on ervaring zonder op de stoel van de ondernemers te gaan zitten. Zowel ons netwerk (techniek, maakwerk, engineering en innovatie) als kennis op verschillende vakken zoals automatisering, financiering, Quality Control en ICT komen hierbij enorm van pas. Een actieve bijdrage leveren aan de groei en als sparringpartner fungeren op het strategische vlak vinden wij belangrijk. www.bnrcapital.nl

Post Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over BNR-Capital

BNR-Capital B.V. is een nieuw investeringsvehicle van Richard en Bryan Meester, opgericht in 2021. Ondernemend investeren is het motto waarbij wij met het management op strategisch vlak meedenken.